Gebruik en verzorging

Al mijn huidige werk is geschikt als serviesgoed. De glazuren, klei en eindproducten zijn er zorgvuldig voor ontwikkeld en getest. Ze bevatten dus geen lood en cadmium, maar in mijn recepten ga ik verder dan deze minimale eisen die wettelijk vereist zijn. Veiligheid én duurzaamheid staan voorop bij Lichtjes Keramiek, dit geldt voor alle grondstoffen en eindproducten. Mocht er een product zijn wat niet geschikt is als serviesgoed, geef ik dit aan op de site en op het werk zelf.

Mijn werk kan in de vaatwasser, ik doe het zelf dagelijks. Ook is het geschikt voor de magnetron en kun je er met een gerust hart heet (thee)water in gieten. Mocht je het in de oven willen gebruiken, let er dan op dat je het werk met het eten én de oven samen opwarmt. Te snelle wisselingen in combinatie met hoge temperatuursverschillen (meer dan 100 graden) kunnen er namelijk voor zorgen dat het breekt.

Keramiek blijft voor eeuwig bestaan. Wanneer mijn werk jou niet meer past, geef het dan door aan iemand anders.
Is er iets stuk gegaan? Overweeg de stukken te gebruiken als mozaïek of opvulling in plantenpotten voor drainage.