Samen Circulair


‘Every day is Earth day’

In mijn nieuwe collectie maak ik, naast pure klei uit België, zo veel mogelijk gebruik van circulaire keramiek. Hiervoor gebruik ik opgegraven klei uit tuinen, kiezels uit de Maas als bijproduct van afgravingen, as uit diverse vuurkorven en eigen snoeihout, aangespoelde oesterschelpen, overblijfselen van gepolijst glas, en graniet grind. Afval, dat anders afgevoerd zou worden. 

Door te weten waar de grondstoffen vandaan komen en correct te behandelen voor gebruik, kan ik verzekeren dat de eindproducten geschikt zijn voor servies. Er zijn een aantal mensen die mij geholpen hebben bij het verzamelen van deze grondstoffen, naast het gebruik van mijn eigen afval. De samenwerking die hierdoor is ontstaan noem ik ‘Samen Circulair’. Zo werken wij samen aan een mooiere en schonere Aarde.

Momenteel heb ik voldoende grondstoffen om werk mee te maken. Mocht ik in de toekomst weer op zoek zijn naar nieuwe grondstoffen en dus nieuwe Samen Circulaire samenwerkingen, laat ik dit hier weten of via de nieuwsbrief.

Beker van Maasklei, op een bedje van Maaskiezels. Geglazuurd met een glazuur op basis van oesterschelpen.