Over Lichtjes Keramiek


Hoi! Ik ben Inge, welkom bij Lichtjes Keramiek. Mijn bedrijf dat continu met mij mee verandert. Gestart in 2015 in de klei en inmiddels vele cursussen en kennis verder, ligt mijn focus nu op creaties maken waarmee je volop kunt genieten van het leven. Ik draag er met mijn keramiek graag aan bij dat jij extra waardevolle Leef momenten kunt creëren voor jezelf. 

Ik heb veel liefde voor onze planeet en probeer dan ook zoveel mogelijk grondstoffen te (her)gebruiken (met jullie hulp!) en natuurlijke materialen om mij heen te verzamelen. Werken met materialen afkomstig uit afval of rechtstreeks uit de natuur (met mate om de kringloop niet te verstoren) zorgt ervoor dat ik bewuster met deze materialen omga. Na diverse studies gevolgd te hebben over het ontwikkelen van glazuren m.b.v. materialen die standaard te koop zijn (veelal afkomstig uit mijnen), voel ik nu een andere verbinding met mijn werk. Het zelf verzamelen en klaarmaken van de grondstoffen, de vele testjes die ik ermee doe om een veilig glazuur te ontwikkelen, maakt mijn werk nog unieker en nog meer passend bij mij. 

Ook tijdens alle processen eromheen probeer ik de meest duurzame optie toe te passen. Zo gebruik ik bijvoorbeeld zonne-energie om mijn oven te stoken, zijn al mijn verpakkingsmaterialen gerecycled, recyclebaar en/of biologisch afbreekbaar, ben ik aangesloten bij een duurzame bank en energieleverancier, en teel ik zelf mijn biologisch, gedroogde bloemen die bij elk pakketje meegezonden worden. Op deze manier geeft mijn werk vanuit alle aspecten een beetje extra liefde mee aan de Aarde en belast ik haar het minst.

Daarnaast heeft mijn werk ook een diepgaandere verbinding. Ik verbind het namelijk in Licht en Kleur, daar waar wij allemaal uit bestaan. Hierbij heb ik contact met diverse onstoffelijke Lichtwezens gekoppeld aan onze Aarde en haar natuur, en versta ik vrijwel het volledige spectrum aan Kleur en de bijbehorende trillingen. Elk product dat hier op de site komt te staan, is in specifieke kleuren beschikbaar, passend bij de energie die ik bij elk product mee wil geven. Niets is zomaar in een kleur, maar altijd in verbinding met meer.

Neem eens een kijkje in mijn webshop. Hier vind je allerlei werkstukken om liefdevolle momenten voor jouzelf te kunnen ervaren. Het genieten van het leven hier op onze mooie planeet, zoals wij als mens kunnen. Dat wil ik graag uitdragen, op mijn manier.

Ik zet jouw zintuigen aan, zodat jij bewust hier kunt zijn.
Wees heel welkom.

Liefs Inge

Beker van grijze klei, behandeld met zand en diverse glazuren.