Geplaatst op Geef een reactie

Mijn verbinding met draken

Draken! Prachtige, krachtige Draken. Tekenfilms zoals ‘How to train your Dragon’ en ‘Raya and the last Dragon’, vind ik heerlijk om te kijken. Ik heb ze altijd lief gevonden. Krachtig, maar zachtaardig. Het tegenovergestelde van hoe ze vaak werden afgebeeld in vroegere (teken)films, wat ik heel verwarrend vond als kind. Vandaag vertel ik iets meer over mijn verbinding met Draken en het ontstaan van de Drakenkommen die ik mag maken.

Het ontstaan van elk Kommetje gaat anders. Soms is het een samenspel van maandenlange verzamelde puzzelstukjes, andere keren komt het beeld helder tevoorschijn en mag ik daarna op onderzoek uit. Het ging dit keer dan ook op deze laatste manier.

In de middag rust ik altijd eventjes. Ik ben langdurig ziek en heb daardoor meerdere rustmomentjes op een dag. Deze momenten zijn ook vaak de momenten waar het ontstaan van nieuwe Kommetjes plaatsvindt. Dit keer werd ik wakker en zag ik kraakhelder een nieuw soort Kommetje voor me. Ogen net open, als een soort hologram op het witte plafond. Snel concentreren en goed kijken. Wat zien we dit keer? De Kom was van buiten vol met gekleurde schubben, omrand door goud. Van binnen iets met glas, heldere kleuren. Hierna vervaagde het beeld. ‘Die móet ik maken,’ dacht ik. Al was het alleen maar omdat ik het zelf er zo mooi uit vond zien. Ik schetste het beeld in mijn boekje, zodat ik het niet vergat. Ik mocht er mee aan de slag.

Drakenenergie is al langer aanwezig bij me. Een tijd geleden begon ik met het regelmatig zien van grote Drakenogen. Meestal als ik aan het rusten was kwamen ze tevoorschijn, in de ruimte die dan ontstond. Hologram-achtig als ik wakker was, of kraakhelder wanneer ik in het donker mijn ogen sloot. Het leek wel alsof de ogen een eerste kennismaking waren. Ik heb mij er destijds meer in verdiept. Vooral in mensen die verbinding maken met Draken, hoe zien zij dat dan? De overeenkomst van de ogen was heel duidelijk. Het eerste contactpunt met de Energie van een Draak gaat via de Ogen:

                                                                                                                                  Eerste contactmoment – Drakenoog

Ik besloot er meer bij stil te staan op het moment dat ik een Drakenoog zag. Te voelen/luisteren/zien, waarom er verbinding werd gemaakt. Zodra ik dat vanuit Rust deed, zoomde het beeld uit en kon ik de hele Draak zien. Zo prachtig.. Zo groots, zo zacht. Zo aanwezig, alles omarmend. Duidelijk, en liefdevol. Op dat moment begonnen mijn meditaties met Draken. Ik vlieg met ze mee, om situaties te overzien. Vooral betreffende de wereld. Het grotere plaatje delen ze, zodat Rust ontstaat. Nu is de tijd dat ik deze verbinding deel met jullie. Via mijn blog hier en via de Kommetjes die ik mag gaan maken. Ik zeg bewust ‘mag’ maken, want ook al voelen ze als oude vrienden.. het voelt als een voorrecht om met de Draken samen te werken.

Maar… Hoe kreeg ik het beeld, dat zo helder was, over via mijn handen in stoffelijke vorm? Een periode van testen begon. Daarover meer in een volgend blog.

Liefs Inge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *